søndag 5. juli 2009

Hunder forlatt i solsteiken.. igjen!

Ett eller annet geni har forlatt flere hunder i en hundegård i solsteiken uten vann og mat i flere dager. Politiet har hentet hundene, men ikke kommet i kontakt med eieren. Håper at vedkommende får en streng straff for mishandlingen. Artikkelen under er fra TA sin nett side og den finner du her.



Hunder forlatt i solsteiken
To hunder ble funnet i svært dårlig forfatning i en hundegård i nordre bydel i Skien fredag ettermiddag. I flere dager skal dyrene ha vært uten mat, drikke og tilsyn i solsteiken.


Tekst og Stine Solbakken

GÅR BRA: Dette er hundene, som ble tatt ut av en steikende varm hundegård fredag ettermiddag. De har lepjet i seg store mengder vann hos dyrepasser Magne Henne ved Grenland dyrepensjonat.

Politiet fikk melding om de lidende dyra rett etter klokka 16. Mannskap ble straks sendt ut til adressen, der hundene lå dehydrert og i dårlig tilstand etter dager i 30 graders varme.

IKKE KONTAKT

Politiet har forsøkt å få kontakt med hundeeieren uten å lykkes, bekrefter operasjonleder Leif Myrtvedt i Telemark politidistrikt.

Dyra ble fraktet til Grenland dyrepensjonat for pleie og tilsyn.

Politiet opplyser at eieren vil bli anmeldt for dyremishandling.

DRAKK SJU LITER

Innehaver og hundepasser Magne Henne ved Grenland dyrepensjonat fikk hundene raskt i bedre form ved å gi dem masse vann.

- Siden de kom i går, har jeg fylt på vann seks - sju ganger. De har drukket rundt sju liter hver, forklarer Henne.

Falck fraktet hundene til pensjonatet. Hva som skjer videre med dyrene, er uklart. Sammen med mellom 30 og 40 andre hunder, blir de nå godt ivaretatt hos Henne.

GODE RÅD I VARMEN

- Hunder skal ikke oppholde seg i bil i denne varmen. Skal hundeeiere ut å kjøre, bør hunden være hjemme, helst i en kald kjeller. Skal du på ferie, så la noen passe den. Bikkjer trenger skygge og masse vann - opptil sju liter om dagen, sier dyrepasseren.

- Må hunden være med, er det best at den blir fraktet i en hundehenger.

KJØL BUK OG POTER

- Skal du kjøle ned hunden i varmen, så kjøl buk og poter i kaldt vann. Du skal ikke spyle bikkja på ryggen. Da koker den. Avkjølingen får motsatt effekt. Det er i buken du trekker ut varmen av hunden. Ellers skal du holde hunden unna turer på varm asfalt og skal de oppholde seg i bilen en kort periode, skal de stå i bur, bli skjermet for sol og ha åpent vindu, sier Magne Henne.