lørdag 16. mai 2009

Mye trening, lite skriving

I det siste har det vært mye trening og kurs. Vi har vært på bronsjemerke og agility kurs + felles treninger, ikke rart at eg ikke har hatt tid til bloggen i det siste. :p

Denne uka gjennom gikk vi dekk fra holdt, og det gikk strålende. Først trente vi på kjappe ned dekk fra utganstilling og så å gå rundt. Noen gode tips vi fikk: Alltid dele opp øvelsene først og ofte trene på momentene hver for seg. Ofte belønne og avslutte øvelsen når hunden ligge. Gjerne alltid avslutte øvelsen en gang liggende før man evt tar sitt opp.

På redningshund treningen hadde vi et fritt søk i industriområdet og Kimmie jobbet som en helt, også gikk vi et spor. Anja var snill og la et spor rundt i industriområdet. Sporet hadde masse overganger mellom gress, grus, stein, asfalt og barkbunn. Sporet gikk veldig flink og kimmie plukket fornøyd opp leken i slutten, men gjett om hun var sliten.

Hva som skjedde på agility kurset kunne eg ha skrevet bok om. Kurset var utrolig lærerikt, morsomt og interesant. Noen ting eg lærte: Viktig å føre hunden på begge sider på alle hindene, bruke skål med gogbiter ved innlæring av felt, lære inn slalom på begge hender og at handling er vanskelig. Eneste eg savner fra kurset er bilder.